loading...
کشتی گیران
علیرضا کارگر بازدید : 22 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (1)

 

 

+ نوشته شده در  سه شنبه دهم دی 1392ساعت 22:48  توسط علیرضا کارگر  |  نظر بدهید
 
+ نوشته شده در  سه شنبه دهم دی 1392ساعت 22:46  توسط علیرضا کارگر  |  نظر بدهید
             

 

 

 
علیرضا کارگر بازدید : 21 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

اگر سالهای طولانی دیگری، سکوت بر شایعه خودکشی یا قتل جهان پهلوان تختی پرده بیاندازد، بالاخره یک روز آفتاب حقیقت از پس ابرهای مصلحت اندیشی همراهان ورزشی تختی سر خواهد زد. او همانطور که همه می دانیم و می دانید خود کشی شد...

مشرق - زمانی که خبر مرگ اسرارآمیز اسطوره ورزش ایران منتشر شد واکنش ها به یک سمت و وسو می رفت. رسانه های وابسته به رژیم پهلوی سعی می کردند این مرگ را خود کشی تلقی کنند ولی در مقابل رسانه های مستقل حتی تا حد ترور هم به این مرگ پرداختند.تختی ستاره آسمان ورزش ایران که یک ملی گرا و از طرفداران مصدق و جنبش ملی شدن صنعت نفت محسوب می شد ، مگر نمی توانست مورد سو قصد قرار گیرد؟ 
جهان پهلوان «غلامرضا تختی» چشم از جهان فرو بست اما همچنان سالها  راز مرگ این قهرمان ملی همچنان پشت پرده ابهام است. نام این ورزشکار و ماجراهای حول و حوشش هر ساله ورزشکاران را به یاد همه حماسه هایش می اندازد. جوانمردی که داستانهایش همه سراسر از روح انسان دوستی و نوع دوستی است. به همین خاطر است که نام تختی بر سر در بیش تر ورزشگاه های کشور نقش بسته است. هر گاه نام و یادی از جوانمردی هایش به زبان می آید یا به تصویر کشیده می شود جاودانه بودنش در اذهان تمامی کسانی که او را دیده و از خوبی هایش شنیده اند زنده می شود. شیر مردی که علاوه بر افتخار آفرینی ها و قهرمانی در میدان های جهانی و المپیک ویژگی های والای اخلاقی داشت. وقتی رقیب او «الکساندر مدوید»که هم  حریف تختی و قهرمان جهان و المپیک بود ، تندیس او را مقابل خانه کشتی ایران دید اشک ریخت و گفت: کسانی که «غلامرضا» را می شناسند می دانند این مجسمه برایش خیلی کوچک است.
«تختی» اما که بود که امروز نیز بیش تر مردم با نام و افتخارهایش آشنا هستند ؛ مردی که علاوه بر دریافت نشان های طلایی کشتی در رقابت های جهانی و المپیک ، قلبها را به تسخیر خود درآورد.اما ماجرای مرگ اسرار آمیز تختی چه بود؟ مرگی که البته از سوی هفته نامه طنز و کاریکاتور «توفیق» در آن زمان با یک تیتر یک ویژه همراه بود.«تختی خود کشی شد!» تیتری پر معنا و مفهوم. تیتری که نشان می دهد جهان پهلوان را اراده ای کشته است ، حال یا به دست خودش یا به دست عواملی...اما تختی را اینگونه از ورزش ایران گرفته اند.

 گفتند خودکشی بوده اما ...

شاید مهمترین اتفاق و موضع گیری درباره مرگ تختی را مردم آن زمان نشان داده باشند. هفده دیماه 1346تختی 37 ساله را در اتاقی در هتل اتلانتیک تهران بی جان یافتند. بدون رادیو ، روزنامه ، تلویزیون ، مردم دهان بدهان ، گوش بگوش خبر درگذشت جهان پهلوان غلامرضا تختی را بهم میرساندند. هنوز چند دقیقه ای از پیدا شدن پیکر بیجان تختی نگذشته بود که سراسر تهران از این فاجعه آگاه شد و مردم در غم پهلوان عزیز خود می گریستند.خبر در یک لحظه سراسر شهر را فرا گرفت و نیروی معجزه آسای مردم بار دیگر قدرت سحر آمیز خود را نشان میداد و به فاصله دو ساعت هزاران نفر از مردم کوچه و بازار دسته دسته بسوی پزشکی قانونی بحرکت در آمدند.دختران و پسران مدارس و دانشجویان کلاسها را تعطیل کردند و همگی گریه کنان بطرف دادگستری حرکت کردند. دانشجویان در خیابانها شعار میدادند و حتی خواستار مجازات مسببین یا قاتلین احتمالی تختی بودند.مردم می خواستند برای آخرین بار چهره معصوم پهلوانی را که بارها نام ایران را در جهان بلند آوازه ساخته بود و یک دم از فکر مردم فارغ نبود ببینند ولی ماموران استبداد مانع می شدند.«تختی» پهلوان و قهرمان ملی و دوست داشتنی بود ومردم هنگام مرگ اسرارآمیزش ، مردم هرگز علت رسمی اعلام شده (خودکشی) را نپذیرفتند ؛ اسطوره مردم و نماد سربلندی ملت بود و هیچکس باور نداشت سلطان قلبها خودکشی کرده باشد.

 

جلال آل احمد دست به قلم شد

جلال آل احمد همان روز دست به قلم شد و در مقاله ای تراژیک نوشت تختی زنده است.قسمتی از مقاله اش را بخوانید:«از آن همه جماعت هیچکس حتی برای یک لحظه به احتمال خودکشی فکر نمی کرد.آخر جهان پهلوان باشی و در بودن خودت جبران کرده باشی نبودن های فردی و اجتماعی دیگران را و آن وقت خودکشی کنی ؟ این قهرمان که خاک «خانی آباد نو» را خورده بود هرگز به ناامیدی نمی اندیشید ؛ آخر امید یک ملت بود ، ملت ایران.» اما هدف انتشار خبر خودکشی تختی با جدیت خاصی دنبال می شد و تا حدود زیادی موفق هم عمل کرد.به هر ترتیب نوع یافتن جسد تختی ف اظهارات پزشکی قانونی ، برخورد همسر و خانواده همسر تختی در اواخر عمر با او و انزوایی که جهان پهلوان با آن مواجه بود ذهن ها را به سمت خود کشی می برد اما ردشدن ماجرای خودکشی هم می توانست دلایل قوی داشته باشد.اگرچه تشریح جزئیات و دلایلی که بارها توسط رسانه‏های مختلف پیرامون علت مردود بودن شایعه خودکشی تختی، طرح می‏شود، قابل توجه است اما بر هیچ‏کس پوشیده نیست، این قهرمان که از ثبات شخصیتی و اعتقادات فوق‏العاده بالای مذهبی به حدی برخوردار بود که حتی حاضر به تبلیغ تیغ ریش‏تراشی در برابر مبلغی قابل توجه نشد و همچنین روحیه مبارزه‏طلبی و انگیزه‏های فراوانی همچون وابستگی به کانون خانواده ، ایستادن در برابر اوضاع نابسامان رژیم وقت و موضع‏گیری‏های علنی ، حتی زمانی که تختی درخواست محمدرضا پهلوی را مبنی بر خداحافظی با دنیای قهرمانی در برابر عموم رد می کند تا کار به جایی بکشد که همچون برخی قهرمانان وقت،(به منظور تطمیع تختی) پیشنهاد مدیریت شهرداری تهران را به او بدهند و تختی بدون درنگ این پیشنهاد را رد می کندو در پاسخ بگوید:من و خانواده‏ام از زورگویی های خاندان پهلوی خاطرات تلخی داریم!»همه و همه نشان می دهد که مطرح کردن ماجرای خودکشی ،روی دیگری هم در مقابل دارد.حتی در ادامه این سناریو هم در آن سال ، روزنامه کیهان با درج خبری آمادگی تختی را به عنوان کاندیداتوری مجلس اعلام کرد  که چند روز بعد تختی ضمن تشکر از مردم، این خبر را تکذیب کرد تا در واقع تختی با این کار اعلام کند که رژیم شاه را به رسمیت نمی شناسد و بدین شکل رفتارهای وی از این پس در نزد عوام با گرایشات سیاسی گره می‏خورد.

می خواست دستگیرش کنند

یک سال قبل از مرگ ناباورانه تختی ، وقتی مصدق درگذشت، کشتی گیر اسطوره ای ایران با اخطار ماموران نظامی و امنیتی هم حاضر نشد از رفتن به احمدآباد منصرف شود و به افسران می گفت دستگیرم کنید. خاطره شور انگیز جهان پهلوان تختی در احمد آباد در آرامگاه مصدق بمناسبت هفتم درگذشت او هرگز فراموش نمی شود. آن روز تختی به همراهی یک گروه چهل نفری از ورزشکاران ایران در حالیکه دو نفر از آنان دسته گل بسیار بزرگی را پشت سر تختی و پیشاپیش صف منظم پهلوانان حمل می کردند با قدمهای شمرده و محکم وارد احمد آباد شد تا بی پرده و بی محابا رو در روی مامورین مخفی و غیر مخفی نشان دهد که او در برابر پیکر قهرمان ملی ایران سر تعظیم فرود می آورد ولی در برابر محمد رضا شاه سر به تسلیم فرود نیاورده و نخواهد آورد. نکته اینجاست که در گزارش های ساواک هم وجود دارد. او تحت نظر گرفته می شود و در واقع از همین جا روند حذف  تختی آغاز می ‏شود و در پروسه ای چند ساله، زمینه آسیب رساندن به تختی فراهم شود. در این چهارچوب، ابتدا تلاش شد، منابع مالی و حقوق تختی تا حد ممکن محدود شود و با راهکارهایی که با توجه به سکوت همسر پهلوان در سال‏های اخیر کیفیتش نامشخص مانده، اختلافاتی را میان وی و همسرش بوجود آورده و به آن دامن بزنند. دست آخر هم تختی که برای دوری از خانواده و عدم روی آوردن دل مشغولی‏ هایی که رژیم برایش بوجود آورده بود، به نحوی مشکوک به هتل آتلانتیک که در کنار آن دفتر ساواک قرار داشت، رفت و احتمالاً مسموم شده تا به دستور مستقیم دربار با جلوه بخشیدن خودکشی به این قتل، علاوه بر آنکه ننگ این قتل از دامن شاه مخلوع پاک شود و هم جایگاه مقدسی که برای این پهلوان با حرکت‏هایی همچون جمع ‏آوری کمک در جریان زلزله بوئین ‏زهرا نزد مردم علی‏ الخصوص مذهبیون شکل گرفته بود، فرو ریزد اما این دروغ بزرگ نتوانست جمله معروف گوبلز وزیر تبلیغات هیتلر که "دروغ هر چه بزرگ تر، تأثیرش بیشتر" را تحقق بخشد چرا که عموم مردم نپذیرفتند چنین اتفاقی قابل تحقق باشد.

علیرضا کارگر بازدید : 946 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)
به گزارش ورزش محبوب کشتی جمعه شب بهروز یاری پیشکسوت کشتی مهمان برنامه عبور از خط قرمز ورزش از نگاه دو شبکه دو بود که حرف ها و نکات جالب و حاشیه سازی را مطرح کرد.ابتداعا ندگینامه او را از منبع ویکی پدیا قرار داده ایم و بعد به حرف های حاشیه ساز او اشاره می کنیم.

زندگی نامه(بیوگرافی) بهروز یاری

بهروز یاری کشتی گیر اسبق تیم ملی کشتی جمهوری اسلامی ایران است که ۳ قهرمانی آسیا، ۲ قهرمانی بازی‌های آسیایی و یک مدال برنز قهرمان جهان در دستهٔ ۷۴ کیلو را به دست آورده‌است. بهروز پسر دوم خانواده تماما کشتی گیر بوده که پدر حاج محمد یاری از پیشکسوتان ورزش باستانی و رئیس پیشین هیات کشتی کرج ، برادر بزرگتر احمد یاری و برادر کوچک تر حمید یاری که هر دو در زمان خود در سطح کشور عناوین متعددی کسب کردند . بهروز یاری در زمان خود قهرمان المپیک وجهان پارک جان سونگ کره ای را در زمان آمادگی شکست داده وبالا تر از او بر سکوی قهرمانی ایستادکه در آن زمان خیلی از کشتی گیران در زمان قهرمانی شان به او باخته بودندهمیشه رقیب بهروز یاری بودند,ونیز در حال حاضر یکی از مربیان پرتلاش وسازنده شهر کرج میباشد. متاسفانه پس از مسابقات جهانی آتلانتا مدتی از مسابقات کشتی محروم شد و پس از پایان دوره محرومیت وارد شرایط بحرانی اجتماعی گردید و چند سالی نیز به جرائم مختلف در زندان گذراند .

اما در برنامه دیشب چه گذشت...؟

 

به گزارش ورزش محبوب کشتی و به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین ؛ بهروز یاری ملی پوش اسبق کشتی ایران که کارشناسی ارشد ادبیات دارد و شعر می گوید بعد از سال ها به یک برنامه تلویزیونی رفت و سفره دلش را وا کرد.

علیرضا کارگر بازدید : 41 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

مشاهير كشتي ايران   بازدید:۳۱۸۱۴  ۱۵:۵۵ ۱۳۸۷/۱/۳۱  ادامه

 

 

 


به گزارش روابط عمومي فدراسيون كشتي؛ مدال آوران كشتي آزاد ايران در طول مسابقات قهرماني آسيا از سال 1979 تا 2008 به ترتيب زير هستند:

اولین دوره: 1979جوتاندارو (هند)
ايران با 4 طلا، 2 نقره و 3 برنز قهرمان شد

48 کیلوگرم: سبحان روحی (برنز)
52 کیلوگرم: محمود اسماعیل پور (پنجم)
57 کیلوگرم: مرحوم سید رسول حسینی (نقره)
62 کیلوگرم: علی عبدلی (نقره)
68 کیلوگرم: جهاندار عبدالباقر (برنز)
74 کیلوگرم: محمد حسین محبی (طلا)
82 کیلوگرم: سید جبار مهدیون (طلا)
90 کیلوگرم: محمد حسن محبی (طلا)
100 کیلوگرم: علیرضا سلیمانی (برنز)
100+ کیلوگرم: رضا سوخته سرایی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 40 امتياز 2- ژاپن 38 امتياز 3- هند 34 امتياز

دومین دوره: 1981 لاهور (پاکستان)
ايران با 8 طلا، یک نقره و یک برنز قهرمان شد

48 کیلوگرم: یعقوب نجفی جویباری (طلا)
52 کیلوگرم: محمد بزم آور (برنز)
57 کیلوگرم: مرحوم سید رسول حسینی (طلا)
62 کیلوگرم: احمد رضایی (طلا)
68 کیلوگرم: حسن حمیدی (طلا)
74 کیلوگرم: محمد حسین محبی (طلا)
82 کیلوگرم: سید جبار مهدیون (نقره)
90 کیلوگرم: محمد حسن محبی (طلا)
100 کیلوگرم: هاشم کلاهی (طلا)
100+ کیلوگرم: علیرضا سلیمانی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 57 امتياز 2- ژاپن 39 امتياز 3- هند 39 امتياز

سومین دوره: 1983 تهران (ایران)
ايران با 8 طلا و 2 نقره قهرمان شد

48 کیلوگرم: مجید ترکان (طلا)
52 کیلوگرم: یعقوب نجفی جویباری (طلا)
57 کیلوگرم: عسکری محمدیان (طلا)
62 کیلوگرم: محسن کاوه (نقره)
68 کیلوگرم: خسرو پیشرو (طلا)
74 کیلوگرم: عزیز واگذاری (طلا)
82 کیلوگرم: محمد حسین محبی (طلا)
90 کیلوگرم: محمد حسن محبی (طلا)
100 کیلوگرم: حسین گلابی (نقره)
100+ کیلوگرم: علیرضا سلیمانی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 58 امتياز 2- هند 40 امتياز 3- ژاپن 39 امتياز

چهارمین دوره: 1987 بمبئی (هند)
ايران با 4 طلا و 4 برنز قهرمان شد

52 کیلوگرم: یعقوب نجفی جویباری (برنز)
57 کیلوگرم: محمد ذوالفقاری (برنز)
62 کیلوگرم: حمید غفوریان (برنز)
68 کیلوگرم: بهروز یاری (چهارم)
74 کیلوگرم: آیت واگذاری (طلا)
82 کیلوگرم: محمد حسین محبی (طلا)
90 کیلوگرم: محمد حسن محبی (طلا)
100 کیلوگرم: مهدی محبی (برنز)
130 کیلوگرم: علیرضا سلیمانی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 43 امتياز 2- ژاپن 38 امتياز 3- هند 36 امتياز

پنجمین دوره: 1988 لاهور (پاکستان)
ايران با 6 طلا، یک نقره و 3 برنز قهرمان شد

48 کیلوگرم: نادر رحمتی (برنز)
52 کیلوگرم: علی اکبر دودانگه (برنز)
57 کیلوگرم: جلیل جهانشاهی (برنز)
62 کیلوگرم: اکبر فلاح (نقره)
68 کیلوگرم: علی اکبرنژاد (طلا)
74 کیلوگرم: بهروز یاری (طلا)
82 کیلوگرم: الله مراد زرینی (طلا)
90 کیلوگرم: محمد رضا توپجی (طلا)
100 کیلوگرم: مهدی محبی (طلا)
130 کیلوگرم: علیرضا لرستاني (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 93 امتياز 2- کره شمالی 58 امتياز 3- ژاپن 42 امتياز

ششمین دوره: 1989 توكيو (ژاپن)
ايران با 5 طلا، یک نقره و 2 برنز قهرمان شد

48 کیلوگرم: ناصر زینل نیا (ششم)
52 کیلوگرم: مجید ترکان (طلا)
57 کیلوگرم: عسکری محمدیان (نقره)
62 کیلوگرم: تقی اکبرنژاد  (برنز)
68 کیلوگرم: اکبر فلاح (پنجم)
74 کیلوگرم: بهروز یاری (طلا)
82 کیلوگرم: محمد حسین محبی (برنز)
90 کیلوگرم: محمد حسن محبی (طلا)
100 کیلوگرم: محمد رضا توپچی (طلا)
130 کیلوگرم: علیرضا سلیمانی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 46 امتياز 2- مغولستان 34 امتياز 3- کره جنوبی 34 امتياز

هفتمین دوره: 1991 دهلی نو(هند)
ايران با 7 طلا، یک نقره و یک برنز قهرمان شد

48 کیلوگرم: ناصر زینل نیا (طلا)
52 کیلوگرم: مجید ترکان (طلا)
57 کیلوگرم: سیاوش نوری (هفتم)
62 کیلوگرم: تقی اکبرنژاد  (طلا)
68 کیلوگرم: علی اکبرنژاد (طلا)
74 کیلوگرم: امیررضا خادم (نقره)
82 کیلوگرم: رسول خادم (طلا)
90 کیلوگرم: اردشیر بلند اقبال (برنز)
100 کیلوگرم: محمد رضا توپچی (طلا)
130 کیلوگرم: علیرضا سلیمانی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 91 امتياز 2- مغولستان 75 امتياز 3- هند 63 امتياز

هشتمین دوره: 1992 تهران (ایران)
ايران با 4 طلا و 5 نقره قهرمان شد

48 کیلوگرم: نادر رحمتی (چهارم)
52 کیلوگرم: مجید ترکان (نقره)
57 کیلوگرم: اویس ملاح (نقره)
62 کیلوگرم: محمد ذوالفقاری (نقره)
68 کیلوگرم: اکبر فلاح (نقره)
74 کیلوگرم: امیررضا خادم (طلا)
82 کیلوگرم: رسول خادم (طلا)
90 کیلوگرم: عباس جدیدی (نقره)
100 کیلوگرم: کاظم غلامی (طلا)
130 کیلوگرم: علیرضا لرستانی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 92 امتياز 2- کره جنوبی 72 امتياز 3- ژاپن 68 امتياز

نهمین دوره: 1993 اولان باتور (مغولستان)
ايران با 5 طلا، 2 نقره و 2 برنز قهرمان شد


48 کیلوگرم: رضا لایق (حذف)
52 کیلوگرم: ناصر زینل نیا (برنز)
57 کیلوگرم: اویس ملاح (نقره)
62 کیلوگرم: علیرضا رضایی منش (برنز)
68 کیلوگرم: علی اکبرنژاد (نقره)
74 کیلوگرم: بهروز یاری (طلا)
82 کیلوگرم: امیررضا خادم (طلا)
90 کیلوگرم: رسول خادم (طلا)
100 کیلوگرم: عباس جدیدی (طلا)
130 کیلوگرم: ایوب بنی نصرت (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 84 امتياز 2- مغولستان 41 امتياز 3- کره شمالی 31 امتياز

دهمین دوره: 1995 مانیل (فیلیپین)
ايران با 4 طلا، یک نقره و 2 برنز قهرمان شد

48 کیلوگرم: بهرام شربتی (هشتم)
52 کیلوگرم: حسین کريمی (برنز)
57 کیلوگرم: اویس ملاح (نقره)
62 کیلوگرم: علیرضا رضایی منش (چهارم)
68 کیلوگرم: امیر توکلیان (طلا)
74 کیلوگرم: عیسی مومنی (طلا)
82 کیلوگرم: علی محمد مالمیر (چهارم)
90 کیلوگرم: رسول خادم (طلا)
100 کیلوگرم: ایوب بنی نصرت (برنز)
130 کیلوگرم: منصور عابدیان (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 92 امتياز 2- كره جنوبي 77 امتياز 3- ژاپن 68 امتياز

یازدهمین دوره: 1996 پكن (چین)
ايران با 3 طلا و 6 برنز قهرمان شد

48 کیلوگرم: نادر رحمتی (سر وزن نرسید)
52 کیلوگرم: بهنام طیبی (برنز)
57 کیلوگرم: محمد طلایی (برنز)
62 کیلوگرم: عباس حاج کناری (برنز)
68 کیلوگرم: امیر توکلیان (برنز)
74 کیلوگرم: عیسی مومنی (برنز)
82 کیلوگرم: علیرضا حیدری (برنز)
90 کیلوگرم: رسول خادم (طلا)
100 کیلوگرم: عباس جدیدی (طلا)
130 کیلوگرم: ابراهیم مهربان (طلا)
 رده بندی تیمی: 1- ایران 72 امتياز 2- کره جنوبی 69 امتياز 3- ازبكستان 59 امتياز

دوازدهمین دوره: 1997 تهران (ایران)
ايران با 5 طلا و 2 برنز قهرمان شد

54 کیلوگرم: غلامرضا محمدی (برنز)
58 کیلوگرم: محمد طلایی (برنز)
63 کیلوگرم: عباس حاج کناری (طلا)
69 کیلوگرم: داوود قنبری (طلا)
76 کیلوگرم: آیت واگذاری (حذف)
85 کیلوگرم: علیرضا حیدری (طلا)
97 کیلوگرم: عبدالرضا کارگر (طلا)
130 کیلوگرم: ابراهیم مهربان (طلا)

رده بندی تیمی: 1- ایران 70 امتياز 2- کره جنوبی 65 امتياز 3- ژاپن 40 امتياز

سیزدهمین دوره: 1999 تاشکند (ازبکستان)
ايران با 3 طلا سوم شد

54 کیلوگرم: محمد جواد صفایی (هفتم)
58 کیلوگرم: محمد طلایی (ششم)
63 کیلوگرم: علی اکبر دودانگه (طلا)
69 کیلوگرم: جلال لطیفی (پنجم)
76 کیلوگرم: مسعود جمشیدی (چهارم)
85 کیلوگرم: فریدون قنبری (ششم)
97 کیلوگرم: علیرضا حیدری (طلا)
130 کیلوگرم: علیرضا رضایی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ازبکستان 2- قزاقستان 3- ایران

چهاردهمین دوره: 2000 گویلین (چین)
ايران با 2 نقره و 3 برنز دوم شد

54 کیلوگرم: محمد اصلانی (نقره)
58 کیلوگرم: مسعود مصطفی جوکار (هشتم)
63 کیلوگرم: اکبر بهتری (ششم)
69 کیلوگرم: محمد برائتی (نقره)
76 کیلوگرم: مسعود جمشیدی (برنز)
85 کیلوگرم: امیررضا خادم (چهارم)
97 کیلوگرم: محمد جواد راسخی (برنز)
130 کیلوگرم: علیرضا رضایی (برنز)
رده‌بندي تيمي: 1- ازبكستان 72 امتياز 2- ايران 57 امتياز 3- چين 42 امتياز

پانزدهمین دوره:  2001 اولان باتور(مغولستان)
ايران با 5 طلا، یک نقره و 2 برنز قهرمان شد

54 کیلوگرم: محمد اصلانی (برنز)
58 کیلوگرم: بهنام طیبی (طلا)
63 کیلوگرم: علی بابايي جعفری (برنز)
69 کیلوگرم: امیر توکلیان (طلا)
76 کیلوگرم: مهدی حاجی زاده (طلا)
85 کیلوگرم: پژمان درستکار (طلا)
97 کیلوگرم: علیرضا حیدری (طلا)
130 کیلوگرم: علیرضا رضایی (نقره)
رده‌بندي تيمي: 1- ايران 75 امتياز 2- مغولستان 72 امتياز 3- هند 43 امتياز

شانزدهمین دوره: 2003 دهلی نو(هند)
ايران با 6 طلا و یک نقره قهرمان شد

55 کیلوگرم: محمد اصلانی (طلا)
60 کیلوگرم: مراد محمدی (طلا)
66 کیلوگرم: حسن طهماسبی (طلا)
74 کیلوگرم: رضا رمضان زاده (نقره)
84 کیلوگرم: پژمان درستکار (طلا)
96 کیلوگرم: علیرضا حیدری (طلا)
120 کیلوگرم: علیرضا رضایی (طلا)
رده بندی تیمی: 1- ایران 69 امتياز 2- هند 47 امتياز 3- قزاقستان 43 امتياز

هفدهمین دوره: 2004 تهران (ایران)
ايران با 3 طلا، 2 نقره و یک برنز قهرمان شد


 55کیلوگرم: محمد رضایی(چهارم)
60 کیلوگرم: مراد محمدی (نقره)
66 کیلوگرم: حسن طهماسبی (نقره)
74 کیلوگرم: مهدي صادق نژاد (طلا)
84 کیلوگرم: فریدون قنبری (طلا)
96 کیلوگرم: محمدحسين خالقی فر(نقره) به علت دوپينگ كشتي‌گير قرقيزي برنز وي نقره شد
120 کیلوگرم: فردین معصومی (طلا)
رده‌بندي تيمي: 1- ايران 64 امتياز 2- كره جنوبي 48 امتياز 3- مغولستان 46 امتياز

هجدهمین دوره: 2005 ووهان (چین)
ايران با 3 طلا، 2 نقره و 2 برنز قهرمان شد

55 کیلوگرم: تقی داداشی (برنز)
60 کیلوگرم: مراد محمدی (طلا)
66 کیلوگرم: حمید محمد نژاد (نقره)
74 کیلوگرم: هادی حبیبی (برنز)
84 کیلوگرم: سعید ابراهیمی (طلا)
96 کیلوگرم: حمید سیفی (طلا)
120 کیلوگرم: علیرضا رضایی (نقره)
رده‌بندي تيمي: 1- ايران 64 امتياز 2- ژاپن 49 امتياز 3- كره جنوبي 41 امتياز

نوزدهمین دوره: 2006 آلماتی (قزاقستان)
ايران با 2 طلا، یک نقره و 3 برنز قهرمان شد

55 کیلوگرم: محمد رضایی (طلا)
60 کیلوگرم: مراد محمدی (نقره)
74 کیلوگرم: هادی حبیبی (طلا)
84 کیلوگرم: مجید خدایی (برنز)
96 کیلوگرم: حمید سیفی (برنز)
120 کیلوگرم: هادی پورعلیجان (برنز)
رده‌بندي تيمي: 1- ايران 55 امتياز 2- قزاقستان 54 امتياز 3- ژاپن 38 امتياز

بیستمین دوره: 2007 بیشکک (قرقیزستان)
ايران با 3 طلا، 2 نقره و 2 برنز قهرمان شد


 55کیلوگرم: عباس دباغی(برنز)
60 کیلوگرم: مهدی تقوی(برنز)
66 کیلوگرم: حسن طهماسبی (طلا)
74  کیلوگرم: میثم مصطفی جوکار (نقره)
84 کیلوگرم: مهدی منصوری (طلا)
96 کیلوگرم: امیر عباس مرادی (نقره)
120 کیلوگرم: فردین معصومی (طلا)
رده‌بندي: 1- ايران 64 امتياز 2- قزاقستان 45 امتياز 3- مغولستان 40 امتياز

بيست‌ويكمين دوره: 2008 جي جو (كره جنوبي)

ايران با يك طلا، 2 نقره و يك برنز به مقام دوم دست يافت.

55 كيلوگرم: تقي داداشي(پنجم)
60 كيلوگرم: مراد محمدي (برنز)
66 كيلوگرم: حميد محمدنژاد(حذف)
74 كيلوگرم: ميثم مصطفي جوكار(نقره)
84 كيلوگرم: حامد تاتاري(پنجم)
96 كيلوگرم: امير عباس مرادي(نقره)
120 كيلوگرم: فردين معصومي(طلا)
رده‌بندي تيمي: 1- ژاپن 49 امتياز 2- ايران 48 امتياز 3- مغولستان 47 امتياز

 

بيست و دومين دوره: 2009 پاتايا (تايلند)

ايران با كسب 5 مدال طلا و 2 برنز به مقام قهرماني رسيد.

55 كيلوگرم: حسن رحيمي (برنز)

60 كيلوگرم: مسعود اسماعيل‌پور (برنز)

66 كيلوگرم: مهدي تقوي (طلا)

74 كيلوگرم: صادق گودرزي (طلا)

84 كيلوگرم: احسان لشگري (طلا)

96 كيلوگرم: سعيد ابراهيمي (طلا)

120 كيلوگرم: فردين معصومي (طلا)

رده‌بندي تيمي: 1- ايران 66 امتياز 2- كره جنوبي 51 امتياز 3- قزاقستان 41 امتياز

 

بيست و سومين دوره: 2010 دهلي نو (هند)

ايران با كسب 3 مدال طلا، 1 نقره و 1 برنز به مقام قهرماني رسيد.

50 كيلوگرم: حسن رحيمي (هفتم)

60 كيلوگرم: مسعود اسماعيل‌پور (طلا)

66 كيلوگرم: مصطفي حسين خاني (نهم)

74 كيلوگرم: سعيد رياحي (نقره)

84 كيلوگرم: احسان لشكري (طلا)

96 كيلوگرم: رضا يزداني (طلا)

120 كيلوگرم: محمدرضا آذرشكيب (برنز)

رده‌بندي تيمي: 1- ايران 53 امتياز 2- قزاقستان 48 امتياز 3- كره جنوبي 46 امتياز 4- ژاپن 41 امتياز 5- هند 37 امتياز

 

 

بیست و چهارمین دوره: 2011 تاشکند (ازبکستان)

ایران با کسب یک مدال طلا و سه نقره به مقام نایب قهرمانی دست یافت.

55 كيلوگرم: ياسر حيدر قلي نژاد (هفتم)

60 کیلوگرم: مصطفی آقاجانی (نقره)

66 كيلوگرم: مصطفي حسين خاني (نهم)

74 كيلوگرم: مرتضي رضايي (پنجم)

84 کیلوگرم: احسان امینی (طلا)

96 کیلوگرم: عرفان امیری (نقره)

120 کیلوگرم: کمیل قاسمی (نقره)

رده بندی تیمی: 1- ازبکستان 51 امتیاز 2- ایران 49 امتیاز 3- مغولستان 48 امتیاز 4- قزاقستان 43 امتیاز 5- کره شمالی و چین 35 امتیاز

 

بیست و پنجمين دوره: 2012 گومي (كره جنوبي)

ایران با کسب 5 مدال طلا، يك نقره و يك برنز به مقام قهرماني دست يافت.

55 كيلوگرم: حسن رحيمي (طلا)

60 كيلوگرم: مسعود اسماعيل‌پور (نقره)

66 كيلوگرم: مهدي تقوي (طلا)

74 كيلوگرم: صادق گودرزي (طلا)

84 كيلوگرم: احسان لشگري (طلا)

96 كيلوگرم: عرفان اميري (برنز)

120 كيلوگرم: پرويز هادي (طلا)

رده‌بندي تيمي: 1- ايران 67 امتياز 2- ژاپن 49 امتياز 3- چين 46 امتياز 4- مغولستان 44 امتياز 5- هند 38 امتياز

 

بیست و ششمين دوره: 2013 دهلي نو (هند)

ایران با کسب يك مدال طلا و سه مدال برنز به مقام نايب قهرماني دست يافت.

55 كيلوگرم: محمد طهماسبي زاده(هفتم)

60 كيلوگرم: حسن مرادقلي (هفتم)

66 كيلوگرم: محمد يوسفي (هشتم)

74 كيلوگرم: عزت اله اكبري (برنز)

84 كيلوگرم: احسان اميني (برنز)

96 كيلوگرم: حامد تاتاري (برنز)

120 كيلوگرم: پرويز هادي (طلا)

رده‌بندي تيمي: 1- هند 48 امتياز 2- ايران 45 امتياز 3- مغولستان 40 امتياز 4- كره جنوبي 38 امتياز 5- قرقيزستان 38 امتياز 6- ازبكستان 36 امتياز

علیرضا کارگر بازدید : 93 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم    

آقای بهروز یاری:

 

۷۴کیلوگرم۱۹۸۷چهارمین دوره هند (چهارم)

 

۷۴کیلوگرم۱۹۸۸پنجمین دوره پاکستان (طلا)

 

۷۴کیلوگرم۱۹۸۹ششمین دوره ژاپن(طلا)

 

۷۴کیلوگرم۱۹۹۳نهمین دوره مغولستان(طلا)

 

قهرمانی جهان:

 

۷۴کیلوگرم۱۹۹۴استانبول (برنز)

 

بازی آسیایی:

 

۷۴کیلوگرم۱۹۹۰پکن (طلا)

 

۷۴کیلوگرم۱۹۹۴هیروشیما(طلا)

 

قهرمانی آسیا:

 

۷۴کیلوگرم۱۹۹۸ لاهور(طلا)

 

۷۴کیلوگرم۱۹۸۹توکیو (طلا)

 

۷۴کیلوگرم۱۹۹۳اولان باتور (طلا)

 

وحال ایشان در حال مربیگری هستند

 

در کرج-جهانشهر -سالن سیدالشهدا.

علیرضا کارگر بازدید : 30 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

 

 

سعید عبدولی (۱۳ آبان ۱۳۶۸ در اندیمشککشتی‌گیر ۶۶ کیلوگرم فرنگی‌کار ایرانی است که مدال طلای قهرمانی جوانان جهان و بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ را کسب کرده‌است.سعید عبدولی در مسابقات قهرمانی کشتی جهان ۲۰۱۱ در وزن ۶۶ کیلوگرم توانست نهمین مدال طلای تاریخ کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی را کسب کند و همچنین سهمیه ورود بهبازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۱۲ را نیز بدست آورد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه ششم آبان 1391ساعت 8:55  توسط مسعود |  GetBC(35); 4 نظر
 

 

مهدی تقوی (زاده ۱۳۶۶ در سوادکوه، مازندرانکشتی‌گیر آزادکار ایرانی است که قهرمان وزن ۶۶ کیلوگرم مسابقات جهانی سال ۲۰۰۹ دانمارک شد و در سال ۲۰۱۱ نیز در استانبول ترکیه مجددا به مقام قهرمانی جهان رسید. او در همین وزن در مسابقات المپیک پکن شرکت کرد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و نهم شهریور 1391ساعت 21:11  توسط مسعود |  GetBC(29); نظر بدهید
 

 

فردین معصومی ولدی (۱۳۵۶ در ماسالکشتی‌گیر ایرانی است که در مسابقات قهرمانی کشتی جهان ۲۰۰۶ گوانگ‌ژو چین به نایب‌قهرمانی و در ۲۰۰۹ هرنینگ به مقام سوم دستهٔ ۱۲۰ کیلو رسیده‌است.وی همچنین صاحب ۴ مدال طلای قهرمانی آسیا و یک نقره و یک برنز بازی‌های آسیایی شده‌است.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و سوم شهریور 1391ساعت 17:27  توسط مسعود |  GetBC(26); یک نظر
 

 

سید مراد محمدی پهنه‌کلایی یا مراد محمدی (زاده ۲۰ فروردين ۱۳۵۹، روستای آبک‌سر، حومهٔ ساری),کشتی‌گیر ایرانی وزن ۶۰ کیلوگرم رشته کشتی آزاد و کاپيتان سابق تيم ملی کشتی آزاد ایران است که مدال برنز المپیک، یک مدال طلا و یک مدال برنز مسابقات قهرمانی جهان و یک مدال طلای بازیهای آسیاییاز مهمترین افتخارات اوست. او در مهرماه سال ۱۳۸۹ درحالیکه هنوز در اوج فعالیت حرفه‌ای بسر می‌بُرد، با کشتی خداحافظی نمود


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه سیزدهم شهریور 1391ساعت 16:50  توسط مسعود |  GetBC(24); نظر بدهید
 

 

کمیل قاسمی کشتی‌گیر ایرانی زادهٔ اسفند ماه ۱۳۶۶ در جویبار مازندران است. وی برنده دو مدال برنز مسابقات جهانی کشتی جوانان و یک مدال نقره مسابقات قهرمانی آسیا است.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه هفتم شهریور 1391ساعت 14:13  توسط مسعود |  GetBC(23); نظر بدهید
 
 
او کشتي‌‌گيري است که هيچ‌کدام از مردان قوي‌هيکل و تنومند ايران موفق به شکستش نشدند. آخرين شانس‌مان نيز در لندن امتحان شد که جواب نداد.

ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم مرداد 1391ساعت 1:57  توسط مسعود |  GetBC(22); 3 نظر
 

 

قاسم غلامرضا رضایی (زاده ۲۷ مرداد ۱۳۶۴ در آملکشتی‌گیر ایرانی است که در وزن ۹۶ کیلوگرم کشتی فرنگی در مسابقات المپیک پکن شرکت کرد و همچنین طلای جهانی ۲۰۰۸ را هم به گردن آویخت وی کشتی گیری پر قدرتی است.وی در سال ۲۰۰۷ برنده مدال برنز مسابقات جهانی شد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و چهارم مرداد 1391ساعت 17:56  توسط مسعود |  GetBC(20); نظر بدهید
 
ند

حمیدمحمد سوریان ریحانپور (زادهٔ ۲ شهریور ۱۳۶۴ در شهر ری)کشتی‌گیر ایرانی وزن ۵۵ کیلوگرم و دارندهٔ ۵ مدال طلای کشتی فرنگی در مسابقات جهانی و یک طلای المپیک ۲۰۱۲ لندن است. سوریان به همراهعبدالله موحد، طلایی‌ترین کشتی‌گیران تاریخ ایران در مسابقات جهانی و المپیک محسوب می‌شوند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه نوزدهم مرداد 1391ساعت 17:49  توسط مسعود |  GetBC(19); یک نظر
 
 
 
علیرضا کارگر بازدید : 26 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (1)

آموزش کشتی گام به گام (3)

کشتی آزاد سوم جهان شد ، ابراهیمی

 

آموزش مهارتهای پایه

در این فصل به ارائه فنون کشتی در یک قالب آموزشی و منطقی می‌پردازیم. هر مهارت با مجموعه ای از الگوی حرکتی که از نظر بیومکانیکی حائز اهمیّت هستند، نمایش داده می‌شود. هر الگوی حرکتی نسبت به الگوی حرکتی پیشین خود از تکامل بیشتری برخوردار است.

از آنجا  که این فنون برای کشتی گیران نوجوان ارائه می‌شود توجه خاصی به وضعیتهای صحیح بدنی شده است. هر الگوی حرکت از یک وضعیت صحیح شروع و با یک وضعیت صحیح ادامه می‌یابد و بالاخره با یک وضعیت صحیح بدنی خاتمه می‌پذیرد. چنانچه این طرح در برنامه های آموزشی مدّنظر قرار گیرد، کشتی گیر همواره در یک وضعیت مطلوب کشتی قرار گرفته و در حملات روان‌تر عمل خواهد نمود.

مدعی نیستیم که اصول اساسی مطرح شده در این کتاب می‌تواند ورزشکار را از فراگیری مهارتهای کشتی در آینده بی نیاز کند. ورزشکار باید بتواند منابع اطلاعاتی خود را در زمینه کشتی بر شالوده ای صحیح بنا نماید و دائماً آن را گسترش دهد.

فعالیت

کشتی مجموعه ای از وضعیتهای حرکتی به سمت داخل، خارج و یا نگه داشتن حریف است. ارتباط بین این وضعیتهای بدنی با حریف، تشک و وضعیت کشتی گیر در فضا در واقع تعیین کننده وضعیت بدنی مورد نیاز کشتی گیر است. بعضی از وضعیت‌ها در کشتی، نسبت به وضعیتهای دیگر از کارآیی بیشتری برخوردار هستند. حفظ یک وضعیت خوب در کشتی از ضروریات این رشته به شمار می‌رود.

وسایل مورد نیاز

برای شرکت در رشته‌ی کشتی لازم نیست طرز استفاده از وسایلی مثل توپ، راکت و یا چیزهای دیگر را بدانیم. بدن کشتی گیر در این رشته تنها وسیله مورد نیاز است. بنابراین، هر الگو و وضعیت حرکتی باید به عنوان یک کل از مجموعه وظایف بدن تلقی شود. این وضعیت‌ها باید طوری فراگرفته شوند تا وضعیت مناسب برای بدن کشتی گیر در ارتباط با حریف او، تشک و مرکز ثقل بدنش حفظ شود.

برای شرکت در رشته‌ی کشتی لازم نیست طرز استفاده از وسایلی مثل توپ، راکت و یا چیزهای دیگر را بدانیم. بدن کشتی گیر در این رشته تنها وسیله مورد نیاز است. بنابراین، هر الگو و وضعیت حرکتی باید به عنوان یک کل از مجموعه وظایف بدن تلقی شود

نحوه ایستادن (گارد گرفتن)

پاهای کشتی گیر باید طوری روی تشک قرار گیرند که وزن بدنش از طریق قوس پا به سمت سینه پای او پخش شود. تمامی مفاصل متحرک خمیده هستند. زانوی کشتی گیر و مفاصل ران در زیر شانه‌ها و در یک وضعیت متعادل روی مرکز ثقل بدن او قرار گرفته‌اند. محور بلند بدن او (تنه) متمایل به سمت جلو و به حالت صاف است. ستون مهره‌ها در وضعیت مستقیم قرار گرفته و به سمت راست یا چپ منحرف نشده اند. شانه های کشتی گیر در حالت گارد نسبت به تنها به حالت عمود نگه داشته شده‌اند. سرکشتی گیر به سمت بالا نگه داشته شده و به سمت تشک پایین نمی‌افتد. بازوی او نزدیک به بدن و موازی با ستون فقرات قرار گرفته‌اند. ساعدها طوری در مقابل بدن او قرار گرفته‌اند که با بازوها زاویه 90 درجه می‌سازند.

این وضعیت‌ها طوری طراحی شده تا گروههای عضلات اصلی را در وضعیتی عملی نسبت به مرکز ثقل بدن و حداکثر استفاده از عضلات قرار دهند.

مجموعه‌ی ذهن، عضلات، عصب و قلب باید در حالتی آرام باشند تا بتوانند حمله کنند و یا از خود عکس العمل نشان دهند.

کشتی گیر باید اوقات زیادی را صرف فراگیری ایستادن و گارد گرفتن صحیح بنماید تا بتواند کشتی بگیرد و از فشارهای عاطفی، روانی و جسمانی رها شود.

 

جفت گارد یا گارد ژاپنی

در این نوع گارد، پاها تقریباً به طور موازی و در یک خط قرار دارند، زانوها خمیده و پاها کمی بیشتر از عرض شانه‌ها از یکدیگر باز هستند. دست‌ها در حال محافظت از پاها در یک خط قرار دارند و ستون فقرات از ناحیه‌ی کمر کمی به طرف جلو خم شده و سر و گردن به گونه ای قرار دارند تا تمام بدن و حرکات حریف به راحتی قابل مشاهده باشد (تصاویر 1 الی 3).

کشتی

 

 

چپ گارد یا گارد چپ

در این نوع گارد پای چپ کشتی گیر جلو و پای راست او عقب قرار دارند و از ناحیه‌ی زانو خمیده و کمی بیشتر از عرض شانه‌ها از یکدیگر باز هستند، دست گارد (دست چپ) جلو و دست غیرگارد (دست راست) عقب و در حال محافظت از پاها قرار دارند و ستون فقرات ناحیه کمر کمی به طرف جلو خم شده و سرو گردن به گونه ای قرار دارند تا به طور کلی بدن و مانورهای حریف به راحتی قابل مشاهده باشد(تصویر4).

کشتی

 

 

گارد گرفتن در مقابل حریف

اگر کشتی گیر به حریف اجازه دهد که از سمت خارج بدن او حمله کند یا در زیر مرکز ثقل بدن قرار گیرد، و یا او را در وضعیتی نامتعادل قرار دهد، تأثیر گارد صحیح از بین خواهد رفت. اگر عضلات و بدن کشتی گیر باید تعادل خود را باز یابند یا وضعیتهای بدن برای انجام فنون تغییر یابند، کشتی گیر در حالی که در صدد اصلاح این وضعیت‌هاست، خود را در وضعیت نامطلوبی قرار می‌دهد. او در این لحظه برای حمله کردن بسیار آسیب پذیر است.

کشتی گیر باید کنترل بدن خود را همواره حفظ کند. او باید طوری حرکات و فنون خود را تنظیم کند که عمداً و به طور ارادی دچار وضعیت نامطلوب مکانیکی نشود. اگر کشتی گیر در یک حمله توفیق نیابد باید طرحی بریزد که او را در وضعیت بدتر از مساوی نسبت به حریف قرار ندهد. او باید همیشه در صدد باشد تا حریف را از حالت تعادل خارج کند و یا او را در وضعیت نامطلوبی قرار دهد. زمانی که کشتی گیر تعادل حریف را بهم می‌زند، باید پی در پی به حملات خود ادامه دهد. زمانی که حریف در وضعیت نامطلوب بدنی قرار دارد، کشتی گیر باید او را در همان حال نگه دارد.

گارد مخالف

هنگامی که یککشتی گیر راستگارد (کشتی گیر رو به تصویر) و حریف مقابلش (کشتی گیر پشت به تصویر) چپ گارد باشد در این حالت، گارد را مخالف می‌گویند (تصویر5)

کشتی

 

 

گارد مختلط

هنگامی که یک کشتی گیر جفت گارد (کشتی گیر پشت به تصویر) و حریف مقابلش (کشتی گیر رو به تصویر) راستگارد و یا چپ گارد باشد (در اینجا چپ گارد است) در این حالت گارد را مختلف می‌گویند(تصویر 6).

کشتی

 

 

گارد موافق

هنگامی که هر دو کشتی گیر راست گارد و یا چپ گارد باشند (در اینجا چپ گارد هستند) در این حالت گارد را موافق می‌گویند(تصویر 7).

کشتی

 

 

نحوه حرکت برای حفظ وضعیت صحیح

زمانی که یک نقطه‌ی اتکا حرکت می‌کند، نقطه‌ی دیگر نیز باید برای جبران تغییر تعادل و وضعیت حرکت کند. هنگامی که بدن کشتی گیر یا دستهای او حرکت می‌کند، نقطه های اتکای او باید طوری حرکت کند که بتواند کنترل و تعادل بدن او را حفظ نماید. تصاویر 8 و 9 این عمل را نشان می‌دهند.

کشتی

 

وقتی که حریف حرکت می‌کند، کشتی گیر باید مرکز ثقل بدن خود را یا بالا ببرد و یا پایین بیاورد و نقاط اتکا و بدن خود را حرکت دهد تا بتواند محکم‌ترین وضعیت بدنی از نظر عملکرد آناتومیکی را نسبت به مرکز ثقل حریف ایجاد نماید. تصاویر 10 الی 13 این عمل را نشان می‌دهند.

کشتی

 

 کشتی گیر احتمالاً از دو گارد ژاپنی (جفت گارد یا پاها به طور موازی) و گارد متناوب (چپ گارد یا راست گارد) به داخل یا خارج استفاده خواهد کرد. او نباید غیر از این دو گارد با حریف رو به رو شود. تصاویر 14 و 15 نشان می‌دهد که کشتی گیر چگونه باید بدن خود را با استفاده از نشینمنگاه تنظیم کند و مرکز ثقل خود را در زمانی که حریف او را در وضعیت بدی قرار می‌دهد و یا کنترل دست‌ها یا پاهای او را به عهده دارد، حفظ نماید.

 

کشتی
علیرضا کارگر بازدید : 22 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

آموزش کشتی گام به گام (3)

کشتی آزاد سوم جهان شد ، ابراهیمی

 

آموزش مهارتهای پایه

در این فصل به ارائه فنون کشتی در یک قالب آموزشی و منطقی می‌پردازیم. هر مهارت با مجموعه ای از الگوی حرکتی که از نظر بیومکانیکی حائز اهمیّت هستند، نمایش داده می‌شود. هر الگوی حرکتی نسبت به الگوی حرکتی پیشین خود از تکامل بیشتری برخوردار است.

از آنجا  که این فنون برای کشتی گیران نوجوان ارائه می‌شود توجه خاصی به وضعیتهای صحیح بدنی شده است. هر الگوی حرکت از یک وضعیت صحیح شروع و با یک وضعیت صحیح ادامه می‌یابد و بالاخره با یک وضعیت صحیح بدنی خاتمه می‌پذیرد. چنانچه این طرح در برنامه های آموزشی مدّنظر قرار گیرد، کشتی گیر همواره در یک وضعیت مطلوب کشتی قرار گرفته و در حملات روان‌تر عمل خواهد نمود.

مدعی نیستیم که اصول اساسی مطرح شده در این کتاب می‌تواند ورزشکار را از فراگیری مهارتهای کشتی در آینده بی نیاز کند. ورزشکار باید بتواند منابع اطلاعاتی خود را در زمینه کشتی بر شالوده ای صحیح بنا نماید و دائماً آن را گسترش دهد.

فعالیت

کشتی مجموعه ای از وضعیتهای حرکتی به سمت داخل، خارج و یا نگه داشتن حریف است. ارتباط بین این وضعیتهای بدنی با حریف، تشک و وضعیت کشتی گیر در فضا در واقع تعیین کننده وضعیت بدنی مورد نیاز کشتی گیر است. بعضی از وضعیت‌ها در کشتی، نسبت به وضعیتهای دیگر از کارآیی بیشتری برخوردار هستند. حفظ یک وضعیت خوب در کشتی از ضروریات این رشته به شمار می‌رود.

وسایل مورد نیاز

برای شرکت در رشته‌ی کشتی لازم نیست طرز استفاده از وسایلی مثل توپ، راکت و یا چیزهای دیگر را بدانیم. بدن کشتی گیر در این رشته تنها وسیله مورد نیاز است. بنابراین، هر الگو و وضعیت حرکتی باید به عنوان یک کل از مجموعه وظایف بدن تلقی شود. این وضعیت‌ها باید طوری فراگرفته شوند تا وضعیت مناسب برای بدن کشتی گیر در ارتباط با حریف او، تشک و مرکز ثقل بدنش حفظ شود.

برای شرکت در رشته‌ی کشتی لازم نیست طرز استفاده از وسایلی مثل توپ، راکت و یا چیزهای دیگر را بدانیم. بدن کشتی گیر در این رشته تنها وسیله مورد نیاز است. بنابراین، هر الگو و وضعیت حرکتی باید به عنوان یک کل از مجموعه وظایف بدن تلقی شود

نحوه ایستادن (گارد گرفتن)

پاهای کشتی گیر باید طوری روی تشک قرار گیرند که وزن بدنش از طریق قوس پا به سمت سینه پای او پخش شود. تمامی مفاصل متحرک خمیده هستند. زانوی کشتی گیر و مفاصل ران در زیر شانه‌ها و در یک وضعیت متعادل روی مرکز ثقل بدن او قرار گرفته‌اند. محور بلند بدن او (تنه) متمایل به سمت جلو و به حالت صاف است. ستون مهره‌ها در وضعیت مستقیم قرار گرفته و به سمت راست یا چپ منحرف نشده اند. شانه های کشتی گیر در حالت گارد نسبت به تنها به حالت عمود نگه داشته شده‌اند. سرکشتی گیر به سمت بالا نگه داشته شده و به سمت تشک پایین نمی‌افتد. بازوی او نزدیک به بدن و موازی با ستون فقرات قرار گرفته‌اند. ساعدها طوری در مقابل بدن او قرار گرفته‌اند که با بازوها زاویه 90 درجه می‌سازند.

این وضعیت‌ها طوری طراحی شده تا گروههای عضلات اصلی را در وضعیتی عملی نسبت به مرکز ثقل بدن و حداکثر استفاده از عضلات قرار دهند.

مجموعه‌ی ذهن، عضلات، عصب و قلب باید در حالتی آرام باشند تا بتوانند حمله کنند و یا از خود عکس العمل نشان دهند.

کشتی گیر باید اوقات زیادی را صرف فراگیری ایستادن و گارد گرفتن صحیح بنماید تا بتواند کشتی بگیرد و از فشارهای عاطفی، روانی و جسمانی رها شود.

 

جفت گارد یا گارد ژاپنی

در این نوع گارد، پاها تقریباً به طور موازی و در یک خط قرار دارند، زانوها خمیده و پاها کمی بیشتر از عرض شانه‌ها از یکدیگر باز هستند. دست‌ها در حال محافظت از پاها در یک خط قرار دارند و ستون فقرات از ناحیه‌ی کمر کمی به طرف جلو خم شده و سر و گردن به گونه ای قرار دارند تا تمام بدن و حرکات حریف به راحتی قابل مشاهده باشد (تصاویر 1 الی 3).

کشتی

 

 

چپ گارد یا گارد چپ

در این نوع گارد پای چپ کشتی گیر جلو و پای راست او عقب قرار دارند و از ناحیه‌ی زانو خمیده و کمی بیشتر از عرض شانه‌ها از یکدیگر باز هستند، دست گارد (دست چپ) جلو و دست غیرگارد (دست راست) عقب و در حال محافظت از پاها قرار دارند و ستون فقرات ناحیه کمر کمی به طرف جلو خم شده و سرو گردن به گونه ای قرار دارند تا به طور کلی بدن و مانورهای حریف به راحتی قابل مشاهده باشد(تصویر4).

کشتی

 

 

گارد گرفتن در مقابل حریف

اگر کشتی گیر به حریف اجازه دهد که از سمت خارج بدن او حمله کند یا در زیر مرکز ثقل بدن قرار گیرد، و یا او را در وضعیتی نامتعادل قرار دهد، تأثیر گارد صحیح از بین خواهد رفت. اگر عضلات و بدن کشتی گیر باید تعادل خود را باز یابند یا وضعیتهای بدن برای انجام فنون تغییر یابند، کشتی گیر در حالی که در صدد اصلاح این وضعیت‌هاست، خود را در وضعیت نامطلوبی قرار می‌دهد. او در این لحظه برای حمله کردن بسیار آسیب پذیر است.

کشتی گیر باید کنترل بدن خود را همواره حفظ کند. او باید طوری حرکات و فنون خود را تنظیم کند که عمداً و به طور ارادی دچار وضعیت نامطلوب مکانیکی نشود. اگر کشتی گیر در یک حمله توفیق نیابد باید طرحی بریزد که او را در وضعیت بدتر از مساوی نسبت به حریف قرار ندهد. او باید همیشه در صدد باشد تا حریف را از حالت تعادل خارج کند و یا او را در وضعیت نامطلوبی قرار دهد. زمانی که کشتی گیر تعادل حریف را بهم می‌زند، باید پی در پی به حملات خود ادامه دهد. زمانی که حریف در وضعیت نامطلوب بدنی قرار دارد، کشتی گیر باید او را در همان حال نگه دارد.

گارد مخالف

هنگامی که یککشتی گیر راستگارد (کشتی گیر رو به تصویر) و حریف مقابلش (کشتی گیر پشت به تصویر) چپ گارد باشد در این حالت، گارد را مخالف می‌گویند (تصویر5)

کشتی

 

 

گارد مختلط

هنگامی که یک کشتی گیر جفت گارد (کشتی گیر پشت به تصویر) و حریف مقابلش (کشتی گیر رو به تصویر) راستگارد و یا چپ گارد باشد (در اینجا چپ گارد است) در این حالت گارد را مختلف می‌گویند(تصویر 6).

کشتی

 

 

گارد موافق

هنگامی که هر دو کشتی گیر راست گارد و یا چپ گارد باشند (در اینجا چپ گارد هستند) در این حالت گارد را موافق می‌گویند(تصویر 7).

کشتی

 

 

نحوه حرکت برای حفظ وضعیت صحیح

زمانی که یک نقطه‌ی اتکا حرکت می‌کند، نقطه‌ی دیگر نیز باید برای جبران تغییر تعادل و وضعیت حرکت کند. هنگامی که بدن کشتی گیر یا دستهای او حرکت می‌کند، نقطه های اتکای او باید طوری حرکت کند که بتواند کنترل و تعادل بدن او را حفظ نماید. تصاویر 8 و 9 این عمل را نشان می‌دهند.

کشتی

 

وقتی که حریف حرکت می‌کند، کشتی گیر باید مرکز ثقل بدن خود را یا بالا ببرد و یا پایین بیاورد و نقاط اتکا و بدن خود را حرکت دهد تا بتواند محکم‌ترین وضعیت بدنی از نظر عملکرد آناتومیکی را نسبت به مرکز ثقل حریف ایجاد نماید. تصاویر 10 الی 13 این عمل را نشان می‌دهند.

کشتی

 

 کشتی گیر احتمالاً از دو گارد ژاپنی (جفت گارد یا پاها به طور موازی) و گارد متناوب (چپ گارد یا راست گارد) به داخل یا خارج استفاده خواهد کرد. او نباید غیر از این دو گارد با حریف رو به رو شود. تصاویر 14 و 15 نشان می‌دهد که کشتی گیر چگونه باید بدن خود را با استفاده از نشینمنگاه تنظیم کند و مرکز ثقل خود را در زمانی که حریف او را در وضعیت بدی قرار می‌دهد و یا کنترل دست‌ها یا پاهای او را به عهده دارد، حفظ نماید.

 

کشتی
علیرضا کارگر بازدید : 47 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم   

آقای نادر رحمتی:

 

۴۸کیلوگرم۱۹۸۸پنجمین دوره پاکستان (برنز )

 

۴۸کیلوگرم۱۹۹۲هشتمین دوره تهران(چهارم)

 

۴۸کیلوگرم۱۹۹۶یازدهمین دوره پکن(هم وزن نرسید)

 

ایشان هم مربیگری می کنند با آقای بهروز یاری

علیرضا کارگر بازدید : 41 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

ناصر زینل‌نیا و نادر رحمتی دو رقیب سرسخت گذشته

       
 
 

 

ارتباط عاطفی و صمیمی ناصر زینل‌نیا با نادر رحمتی دو رقیب دیرینه دهه نود کشتی ایران 

 

 

 

 

در حاشیه برگزاری رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی کشور بزرگسالان در شهر مقدس مشهد در سالن شهید بهشتی این شهر، حضور دو رقیب دیرینه یعنی ناصر زینل‌نیا و نادر رحمتی دو کشتی‌گیر سابق مشهدی و تهرانی که سالها در وزن 48 کیلوگرم رقیب هم بودند و رقابت نزدیکی برای پوشیدن دوبنده تیم ‌ملی داشتند جلب توجه می‌کرد، چرا که این دو حریف سرسخت سابق کشتی کشور به دور از تمام حساسیت و رقابتی که در گذشته با هم داشتند مثل دو دوست صمیمی که گویا سالها با هم دوست و رفیق بوده‌اند مروری به خاطرات گذشته خود کردند.

گفتنی است، ناصر زینل‌نیا در مسابقات المپیک 1988 سئول، جهانی 1989 مارتینی سوئیس، جهانی 1990 توکیو، جهانی1991 وارنای بلغارستان، جهانی 1994 استانبول ترکیه  و نادر رحمتی نیز در رقابت‌های المپیک 1992 بارسلون، جهانی 1993 تورنتو کانادا، جهانی 1995 آتلانتا و المپیک 1996 آتلانتا در وزن 48 کیلوگرم عضو تیم‌ملی بودند اما این دو قهرمان زحمت‌کش به دلیل کاهش وزن، قرعه نامناسب و... نتوانستند به مدال دست پیدا کنند ولی در مسابقات بازیهای آسیایی، قهرمانی آسیا و... افتخارات زیادی کسب کردند و بارها در موفقیت تیمی هم سهم بسزایی داشتند

علیرضا کارگر بازدید : 31 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

آموزش گام به گام کشتی (1)

زیربنای همه‌ی رشته های ورزشی

 


 

کشتی به عنوان یک فعالیت بدنی فواید زیادی را برای نوجوانان در بر دارد. این رشته‌ی ورزشی به هیچ گونه وسایل غیر طبیعی نیازی ندارد. در این رشته نه از توپ خبری است، نه از راکت و نه از حلقه بسکتبال.

 


 

 

 

جام جهانی کشتی

 

هر کشتی گیر نوجوانی در این رشته می‌تواند حریف هم وزن، هم سن و هم قد خود را به سمت عقب هُل دهد، به سمت جلو بکشد، عضلات او را به حالت کشش در ورد و یا حرکت را از او سلب کند. کشتی نیاز به حداقل امکانات ورزشی دارد و حضور هر کس به راحتی درآ ن امکان پذیر است.

زمانی که انسان در سنین نوجوانی است، وزن بدن به علت عاری بودن از چربی سبک است، بدن از انعطاف زیادی برخوردار است، اما قدرت بدنی در سطحی نیست که نوجوان را سرمد دیگران کند. بنابراین، می توان فعالیت‌های رقابتی را به عنوان فعالیت‌های پایه تلقی کرد و کشتی گیران نوجوان را قبل از اینکه نحوه‌ی کشتی گرفتن را فرا بگیرند، بر اساس سن، وزن، قد و قامت و قابلیت‌های جسمانی گروه بندی کرد. قد و قامت بلند که به طور بدیهی در رشته ورزشی دیگری امتیاز محسوب می‌شود، در رشته کشتی به تنهایی سود و فایده ای ندارد.

اساس تمامی فعالیت‌ها در کشتی با کسب توانایی در کنترل بدن حریف شروع می‌شود. ارتباط بین تعادل، حرکت و وضعیت بدن در کنترل بدن حریف از اهمیّت زیادی برخوردار است. کشتی مجموعه ای از حرکات است که با اصول صحیح بیومکانیکی برای اجرای فن منطبق شده است. چنانچه الگوی حرکتی شما از یک وضعیت ناتومیکی صحیح پیروی نکند، قدرت و توانایی اجرای فن در شما ضایع خواهد شد و نمی‌توانید به طور ایده ل کشتی بگیرید.

کشتی بر روی تشک مجموعه ای از حرکات ایزوتونیک (پویا و متحرک) و ایزومتریک (ایستا و پایدار) است. قدرت و انعطاف پذیری محصول طبیعی این رشته‌ی ورزشی است.

 

 

کنترل و تعادل بدن را که یک نوجوان در حین کشتی به طور عادی فرا می‌گیرد، او را در اجرای فعالیت‌های رشته های ورزشی دیگر یاری می‌کند. در همین ارتباط به چند نکته از امتیازهای رشته کشتی اشاره می‌کنیم:

 

کشتی همانند ژیمناستیک به بهبود گاهی از فضا (درک موقعیت بدنی خود در فضا) کمک می‌کند

کشتی بر روی تشک مجموعه ای از حرکات ایزوتونیک (پویا و متحرک) و ایزومتریک (ایستا و پایدار) است. قدرت و انعطاف پذیری محصول طبیعی این رشته‌ی ورزشی است.

در این رشته، کشتی گیر با تعادل و وضعیت صحیح بدنی بدون نکه به بدن خود سیب برساند، حریف را هُل می‌دهد، به سمت جلو می‌کشد، او را از زمین بلند می‌کند، او را می‌پیچاند و یا حرکت را از او سلب می‌کند.

جدال تن به تن در کشتی باعث رشد اعتماد به نفس و خوداتکایی کشتی گیران می‌شود.

مسابقات کشتی ضعف‌های عاطفی، ذهنی، روانی و شخصیتی کشتی گیر را به راحتی نشان می‌دهد.در کشتی فرصتی فراهم می‌شود تا کشتی گیر یا تیم، جوانمردی، مردانگی و حمیّت خود را به نمایش بگذارد. آموزش و مهارت های کشتی که ورزش اول و پر افتخار کشورمان به شمار می رود را می توانید در هفته های آینده دنبال کنید.

علیرضا کارگر بازدید : 23 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

داریوش واعظی نایب رئیس کمیته استعدایابی فدراسیون کشتی در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی با بیان این مطلب افزود: کاری که هنوز در کشتی ما تا امروز انجام نشده بود با محوریت منصور برزگر، حرکت اصولی خود را از چند ماه پیش آغاز کرده است و در این زمینه تفاهم‌نامه‌هایی را با وزارت آموزش و پرورش و سازمان ملی جوانان به امضاء رسانده‌ایم. وی گفت: پیدا کردن یک فرم که در غالب استعدادیابی در کشتی بگنجد کار سختی بود و ما بررسی تمامی موارد از جمله بحث آمادگی جسمانی و قابلیت‌های فنی هم‌اکنون فرمی تهیه کرده‌ایم که تمام موارد را در برگرفته است و ما آن‌را به استان‌های مختلف ارسال کرده‌ایم. واعظی تصریح کرد: CD های آموزشی نیز در مورد نحوه آموزش صحیح کشتی فرنگی و آزاد برای رده‌های سنی نونهالان در حال آماده شدن است که با تکمیل آن به استان‌های متقاضی ارسال می‌شود. وی اظهار داشت: نمایندگان ما در کمیته استعدادیابی در استان‌های مختلف مشخص شده‌اند و ما در جلسه‌ای که با نمایندگان آنها داشتیم موارد مورد نظر خود و طرح موجود را به آن‌ها ارائه کردیم تا نظرات خود را در این زمینه برای ما ارسال کنند. واعظی تأکید کرد: 3 پایگاه قهرمانی در کشتی تهران شناسایی شده‌اند که آنها‌ در مناطق نازی‌آباد، یافت‌آباد، تهرانپارس واقع هستند و قرار است با تجهیز این سالن‌ها به امکانات و دیگر موارد مورد نیاز کار آنها بصورت اصولی آغاز شود. وی ادامه داد: فرم‌های مربوط به طرح استعدادیابی به استان‌ها ارسال شده و مربیان باید با درنظر گرفتن تمامی جوانب کار نفرات موردنظر خود را در این زمینه شناسایی کرده و به ما معرفی کنند تا براساس طرح موجود که قرار است به تصویب برسد از آن‌ها حمایت شود. واعظی گفت: کمیته استعدادیابی حدود 70 نفر استعداد را از رقابت‌های نونهالان قهرمانی کشور در ارومیه شناسایی کرده و قرار است در صورت موافقت فدراسیون یک کارگاه آموزشی برای آن‌ها برگزار کنیم. وی تأکید کرد: یکی از مشکلات کمیته استعدادیابی در سراسر کشور بخصوص تهران کمبود سالن‌های مختص کشتی می‌باشد که امیدوارم با حمایت‌های ویژه سازمان تربیت بدنی این مشکل در آینده مرتفع شود

علیرضا کارگر بازدید : 59 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

 

ویلفرد دیتریش● ویلفرد دیتریش - کشتی آزاد و فرنگی(آلمان)

ویلفرد دیتریش در چهاردهم اکتبر ۱۹۳۳ در شیفراشتاد آلمان به دنیا آمد. او در پنج المپیک (۱۹۷۲-۱۹۵۶) حضوری فعال داشت و در دو رشته کشتی آزاد و فرنگی شرکت می نمود که حاصلش پنج مدال (یک طلا، ۲ نقره و ۲ برنز) بوده است. دیتریش در مسابقه جهانی ۱۹۵۷ با مرحوم تختی در وزن فوق سنگین (۸۷+ کیلو) مبارزه کرد و ۱-صفر به پیروزی رسید در حالیکه وزن تختی ۹۲ کیلو بود و دیتریش ۱۱۵ کیلو. در رقابت های جهانی ۱۹۶۱ یوکوهاما با پیروزی بر الکساندر مدوید جوان، مدال طلای فوق سنگین را به دست آورد. دیتریش نخستین بار در سال ۱۹۵۵ قهرمان آلمان شد و در همان سال به مقام ششم کشتی فرنگی جهان رسید و آخرین بار هم در سن ۴۱ سالگی (۱۹۷۴) به مقام قهرمانی کشتی فرنگی کشورش دست یافت. او ۱۶ بار قهرمان کشتی آزاد آلمان شد و رکوردی بی نظیر از خود برجای نهاد. سرانجام در سال ۱۹۹۲ در سن ۵۹ سالگی بر اثر عارضه قلبی درگذشت.
● مهمترین افتخارات 
▪ بازی های المپیک
ـ (۱۹۵۶ - مبلورن): مدال نقره کشتی فرنگی (۸۷+ کیلو)
ـ (۱۹۶۰ - رم): مدال طلا کشتی آزاد (۸۷+ کیلو) - مدال نقره کشتی فرنگی (۸۷+ کیلو)
ـ (۱۹۶۴ - توکیو): مدال برنز کشتی فرنگی (۹۷+ کیلو) - نفر هفتم کشتی آزاد (۹۷+ کیلو)
ـ (۱۹۶۸ - مکزیکوسیتی): مدال برنز کشتی آزاد (۹۷+ کیلو)
ـ (۱۹۷۲ - مونیخ): نفر چهارم کشتی فرنگی (۱۰۰+ کیلو) - نفر پنجم کشتی آزاد (۱۰۰+ کیلو)
▪ قهرمانی جهان 
ـ (۱۹۵۷ - استانبول): مدال نقره کشتی آزاد (۸۷+ کیلو)
ـ (۱۹۶۱ - یوکوهاما): مدال طلا کشتی آزاد (۸۷+ کیلو)
ـ (۱۹۶۲ - تولیدو): مدال برنز کشتی آزاد(۹۷+ کیلو) - مدال برنز کشتی فرنگی (۹۷+ کیلو)
ـ (۱۹۶۳ - صوفیه): نفر چهارم کشتی آزاد (۹۷+ کیلو)
ـ (۱۹۶۹ - ماردل پلاتا): مدال نقره کشتی فرنگی (۱۰۰+ کیلو)
▪ قهرمانی اروپا 
ـ (۱۹۶۷ - استانبول): مدال طلا کشتی آزاد (۹۷+ کیلو)
● جمع مدال ها: المپیک (۱ طلا، ۲ نقره، ۲ برنز)، جهانی (۱ طلا، ۲ نقره، ۲ برنز)، اروپایی (۱ طلا)
علیرضا کارگر بازدید : 53 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)

شیوه صحیح تغذیه ورزشکاران کشتی گیريران

گاهی یک ورزشکار فراتر از حفظ سلامتی در رشته‌ای خاص جهت کسب مقام قهرمانی کوششی مستمر می‌نماید که در این شرایط تمامی عوامل در بدن تغییر می‌کنند. قلب، ریه، دستگاه گوارش، هورمون‌ها، سیستم عصبی و بخصوص ماهیچه‌ها نیاز به تطابق با وضعیت جدید دارند. در واقع هیچ استرس و فشاری همانند یک ورزش سنگین و طولانی‌مدت روی بدن تأثیر نمی‌گذارد. بنابر این جهت کسب مقام قهرمانی یکی از مسائل مهم، تغذیه ورزشکاران است. نیازهای تغذیه‌ای ورزشکاران انرژی: انرژی مورد نیاز برای یک ورزشکار به عوامل مختلفی مثل خصوصیات فردی ورزشکار (قد، وزن، جثه فرد، جنس، سن، بلوغ)، مدت ورزش، نوع و شدت ورزش و شرایط جغرافیایی محل زندگی فرد بستگی دارد و به طور کلی طی فعالیت‌ ورزشی از یک طرف میزان متابولیسم پایه(BMR) افزایش می‌یابد و از طرف دیگر فعالیت فرد زیاد می‌شود، بنابر این مقدار نیاز انرژی بین 3 تا 6 هزار کیلوکالری در روز توصیه می‌شود. برای ورزش‌های سنگین مثل اسکی، ماراتن و ورزش‌های تیمی حداکثر انرژی لازم است که برای این نوع ورزش‌ها توصیه می‌شود. 75-70 درصد کالری رژیم از منبع کربوهیدرات که قسمت اعظم آن از نوع کمپلکس می‌باشد تأمین گردد. در ورزش‌هایی که انرژی زیادی در مدت کوتاه نیاز دارند مثل کشتی و شنای صدیارد، میزان نیاز انرژی بین 5000-3000 کیلوکالری است. کمترین میزان نیاز به انرژی مربوط به فعالیت‌های ورزشی با شدت کم و مدت طولانی و یا ورزش‌هایی که با شدت زیاد و مدت کم انجام می‌شود، است ورزش‌هایی مثل: پرش طول، پرش ارتفاع، پرتاب دیسک، پرش با نیزه و غیره... به طور کلی میزان نیاز انرژی برای زنان ورزشکار 10درصد کمتر از مردان ورزشکار می‌باشد. پروتئین: برای رشد و بازسازی، انقباض عضلانی و تولید انرژی، پروتئین برای ورزشکاران لازم است ولیکن مصرف زیاد پروتئین بر قدرت عضلانی نمی‌افزاید. (فقط حجم عضلات را زیاد می‌کند.) توصیه می‌شود 15-12 درصد انرژی مصرفی از منبع پروتئین تأمین شود و چون نیاز ورزشکاران به انرژی افزایش می‌یابد، بنابراین مقدار پروتئین مورد نیاز برای فعالیت‌های ورزشی حداکثر 5/1 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز است. در مورد پروتئین مصرفی توصیه می‌شود که نسبت پروتئین حیوانی به گیاهی، 60 به 40 باشد و نوع پروتئین مصرفی بهتر است از گوشت‌های کم‌چربی (گوشت سفید مثل مرغ و ماهی) و بیشتر به صورت کبابی یا آب‌پز باشد. سفیده تخم‌مرغ و لبنیات کم‌چربی نیز از منابع خوب پروتئین هستند. جگر منبع خوبی از پروتئین، آهن، فسفر، ویتامین‌های گروه A و B می‌باشد، ولی به دلیل این که غنی از اسیدهای نوکلئیک، ترکیبات پورین‌دار و کلسترول است، مصرف آن بیش از هفته‌ای یک بار توصیه نمی‌شود. باید به این نکته توجه کرد که مصرف زیاد پروتئین باعث ایجاد عوارضی مثل از دست دادن کلسیم، خشکی بدن، ایجاد نقرس، دهیدراتاسیون یا کاهش آب بدن، کنونریس و اختلالات کلیوی می‌شود. چربی: جهت تولید انرژی برای فعالیت‌هایی که مدت زیادی طول می‌کشد سوختن مواد حاوی چربی ضروری است. با طولانی شدن ورزش، اسیدهای چرب آزاد از ذخایر بافت چربی رها می‌شوند و برای مصرف عضلات به عنوان سوخت استفاده می‌شوند. البته در 90-60 دقیقه ابتدای ورزش عضلات از گلوکز و گلیکوژن ذخیره شده استفاده می‌کنند و پس از 90 دقیقه‌ اسیدهای چرب آزاد جهت سوخت مصرف می‌شوند. تحقیقات نشان داده که چربی زیاد در رژیم غذایی باعث کاهش قدرت ورزشکاران می‌شود. در تحقیقی که روی دوچرخه‌سواران انجام گرفته مشاهده شده دوچرخه‌سوارانی که غذای مصرفی آنها غنی از کربوهیدرات پیچیده(نان‌های سبوس‌دار، پاستا و...) و محدود از چربی بوده، تا 240 دقیقه دوچرخه‌سواری کرده‌اند در حالی که در نتیجه خوردن غذای چرب مقاومت آنها کم شده و حداکثر تا 75 دقیقه توانسته‌اند فعالیت دوچرخه‌سواری داشته باشند. به طور کلی چربی مصرفی باید کمتر از 25 درصد کالری رژیم باشد که از این مقدار 10 درصد آن به اسیدهای چرب غیراشباع حاوی چند باند دوگانه(روغن‌های گیاهی مایع) اختصاص داده شود. آب: آب تنها ماده‌ای است که کمبود یا فقدان آن تهدید جدی برای سلامتی است. به خصوص در فعالیت‌های ورزشی فقدان آب و یا کمبود آب سبب خستگی زودرس ورزشکار می‌شود. نقش آب برای فعالیت قلب و عروق، متابولیسم موادمغذی، سیستم تنظیمی حرارت بدن و همچنین دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم سلولی است. از طرف دیگر انتقال آب از داخل به خارج از سلول و بالعکس متضمن جابه‌جایی یونهای سدیم، پتاسیم ، کلر و منیزیم است. هر چند که عرق یک ترکیب هیپوتونیک(رقیق) است و غلظت سدیم، پتاسیم و کلر در عرق کمتر از خون است ولیکن در فعالیت‌های طولانی مدت تعریق زیاد سبب افزایش غلظت خون و در نتیجه خستگی و عدم توان ورزشی می‌شود. مصرف نوشیدنی‌ها و ترکیب آن در فعالیت‌های ورزشی به عواملی مثل حرارت محیط، رطوبت محیط، خصوصیات مورفولوژیک و بیوشیمیایی فرد و شدت و مدت ورزش بستگی دارد. به طور کلی توصیه می‌شود قبل از مسابقات ورزشی حدود 500-400 سی‌سی از نوشیدنی‌های مختلف که حاوی گلوکز است، استفاده شود و گاهی اوقات کمی الکترولیت به این نوشیدنی‌ها اضافه شود. در طول مسابقات توصیه می‌شود در فاصله هر 15 دقیقه 240-150 سی‌سی از مایعات استفاده شود. استفاده از نوشیدنی‌های هیپرتونیک (پرغلظت) و یا قرص نمک به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. نوشابه‌های ورزشی که برای جبران مایعات از دست رفته در هنگام تمرین و مسابقه می‌توان استفاده نمود عبارتند از: آب میوه‌ها مثل آب سیب یا آب حاوی گلوکز و ویتامین‌های گروه B و یا شربت آبلیمو با شکر که حداکثر حدود 80 گرم در هر لیتر شکر اضافه شود. مواد معدنی: در حین فعالیت‌های ورزشی نیاز به مصرف بسیاری از مواد معدنی در ورزشکاران افزایش می‌یابد. به عنوان مثال نیاز به کلسیم در ورزشکاران زیادتر می‌شود زیرا کلسیم در افزایش دانسیته استخوانی، از بین رفتن استرس‌های ناشی از ورزش و افزایش توان ورزشی نقش بسزایی ایفا می‌کند. نیاز به منیزیم افزایش می‌یابد زیرا منیزیم در متابولیسم مواد مغذی و تولید انرژی شرکت می‌کند. نیاز به فسفر افزایش می‌یابد به دلیل این که فسفر در تنظیم انرژی به صورت ATP، تعادل اسید و باز و در نتیجه افزایش توان ورزشی مؤثر است. نیاز به روی افزایش می‌یابد، زیرا روی جزء ساختمانی بسیاری از آنزیم‌هایی است که در متابولیسم مواد مغذی شرکت می‌کنند و همچنین به همراه مس و آهن در سنتز هموگلوبین و خون‌سازی شرکت می‌کند. نیاز به مصرف مس به دلیل نقشی که در بالا بردن درصد جذب آهن، سنتز میلین و فسفر لیپیدها، استحکام بافت پیوندی و همین طور آزادسازی انرژی از موادمغذی دارد افزایش می‌یابد. و بالاخره نیاز به آهن به دلیل نقشی که آهن در انتقال اکسیژن به صورت هموگلوبین و میوگلوبین و خون‌سازی دارد بیشتر می‌شود. بنابر این مواد معدنی در تأمین سلامت ورزشکاران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند. ویتامین‌ها: مصرف ویتامین‌ها باید در ورزشکاران جهت افزایش توان ورزشی و کاهش خستگی ناشی از ورزش افزایش یابد. این گروه از مواد مغذی هر چند نقش انرژی‌زایی ندارند و لیکن به صورت کوآنزیم در متابولیسم مواد مغذی شرکت می‌کنند. به عنوان مثال ویتامین‌های B1، B2 و B3، همگی برای انرژی‌زایی نقش مهمی دارند. مصرف ویتامین B6 باید در بدن‌سازان بیشتر شود چون این ویتامین‌ نقش مهمی در سنتز پروتئین‌ها برعهده دارد. کمبود ویتامین B12 و اسید فولیک در ورزشکاران گیاهخوار که برای چند سال این رژیم را داشته‌اند شایع است و مصرف مکمل برای این گروه توصیه می‌شود. در فعالیت‌های ورزشی نیاز به ویتامین‌های A، E و C نیز به دلیل نقش آنتی‌اکسیدانی که دارند افزایش می‌یابد، زیرا در نتیجه ورزش فرایند اکسیداتیو(ورزش‌هایی که در آن اکسیژن زیادی مصرف می‌شود) در عضله افزایش می‌یابد و منجر به افزایش تولید پراکسیدهای چربی و رادیکال‌های آزاد می‌گردد. نتایج مطالعاتی که روی ورزشکاران صورت گرفته نشان می‌دهد که مصرف این سه ویتامین برای مدت 3 تا 4 هفته از طریق برنامه‌ غذایی سبب کاهش میزان آنزیم‌های کراتین فسفوکیناز(CPK) و لاکتات دهیدروژناز(LDH) می‌گردد که کاهش این دو آنزیم سبب افزایش توان ورزشی می‌شود. نکات تغذیه‌ای مفید برای ورزشکاران 1) از خوردن نوشابه‌های گازدار و مواد غذایی پرفیبر و نفاخ خودداری کنید. 2) از خوردن غذاهای چرب و سرخ کرده اجتناب کنید. 3) بهتر است از چای کم‌رنگ استفاده نمایید. 4) مصرف 3-1 فنجان قهوه یا نسکافه برای افزایش توان ورزشی مفید است. 5) در هر روز حداقل از دو نوع میوه حاوی ویتامین C استفاده شود. 6) روزانه از سبزیجات تازه استفاده نمایید. 7) مصرف پروتئین زیاد قبل از مسابقه مجاز نمی‌باشد، چون نیاز به آب را افزایش می‌دهد. 8) افزایش انرژی مصرفی بر حسب نوع و مدت و شدت ورزش و مصرف کربوهیدرات‌ زیاد حداکثر تا 75% کالری رژیم برای فعالیت‌های ورزشی سنگین و طولانی مدت توصیه می‌شود. 9) انواع میوه‌ها و آب میوه‌ها، شیر، نان و غلات منابع خوب کربوهیدرات‌ هستند که بهتر است یک ساعت قبل از ورزش شیر با عسل و یا آب میوه با عسل استفاده شود، زیرا عسل سبب افزایش سطح انرژی در بدن می‌شود.

علیرضا کارگر بازدید : 22 جمعه 16 اسفند 1392 نظرات (0)
  • پنجشنبه سی ام خرداد 1392 - 17:19
  • دسته بندی :
  • نویسنده: علیرضا کارگر


 

درج لینک رایگان فیلم کشتی درخواستی شما بازدید کنندگان فقط اسم کشتی گیر رو تو این لینک بنویسید.

 

 

 

 
 
 
 
 
فیلم کشتی فینال وزن ۷۴ کیلوگرم بازی های آسیایی گوانجو با کیفیت متوسط
 

                                                        

 
دانلود فیلم کشتی


..........................................................................................................................
 
 

صحنه های زیبا از کشتی ایران آمریکا در آمریکا 








دانلود فیلم کشتی



.....................................................................................................
 
 
فینال ۷۴ کیلوگرم المپیک لندن بین صادق گودرزی و جردن بروقس

 

 
 

دومین مرحله از اردوی آماده سازی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان جهت حضور در رقابت های قهرمانی جهان و بازی های آسیایی از روز گذشته در خانه کشتی آغاز شد.

 

یکشنبه 31/2/85

صبح : میدانی – هوازی - عصر : وزنه

دوشنبه 1/3/85

صبح : بسکتبال - عصر : تمرین

سه شنبه 2/3/85

صبح : پلی متریک - عصر : مرور – سرعتی

چهارشنبه 3/3/85

صبح : مرور – هوازی - عصر : ایستگاهی

پنج شنبه 4/3/85

صبح : تمرین – عصر : میدانی – هوازی

جمعه 5/3/85

صبح : وزنه – قدرتی – عصر : سونا – استخر

شنبه 6/3/85

صبح : بسکتبال – عصر : تمرین

یکشنبه 7/3/85

صبح : وزنه – میدانی – عصر : مرور فن – هوازی

دوشنبه 8/3/85

صبح : تمرین – عصر : میدان – هوازی

سه شنبه 9/3/85

صبح : ایستگاهی – عصر : مرور فن – سرعتی

چهارشنبه 10/3/85

صبح : بسکتبال – عصر : تمرین

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 15
  • کل نظرات : 6
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 21
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 23
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 28
  • بازدید ماه : 28
  • بازدید سال : 136
  • بازدید کلی : 2,772